woensdag 25 oktober 2017

Platenzaakstickers #293



Two Way Book Exchange
Gardner Street Brighton

Op voorzijde hoes, Lonnie Mack, LP, The Hills of Indiana, Elektra K42097 (Verenigd Koninkrijk, 1971)

De schoonheidsprijs zal deze sticker niet krijgen, maar het is dan ook een prijssticker en daarbij moet er natuurlijk ruimte overblijven voor de prijs. Naam, straat en plaats voldeden in dit geval.
Gezien het gekras op de sticker, wilde degene die de LP bij Two Way Book Exchange kocht liever niet aan de prijs herinnerd worden.

Een bekende combi, boeken en platen, maar wel jammer dat de platen niet op de sticker vermeld werden. De winkel zat op nummer 54, zo leert internet. En inderdaad, er staat niet voor niets zat, de verleden tijd, want de winkel is helaas niet meer. Eigenaar van de winkel was ene Jim, die de winkel ergens in de jaren zestig begon. In april 2014 sloot de winkel. Het ligt voor de hand dat de reden de leeftijd van Jim was. Gezien de etalage van de winkel nam vinyl niet echt een groot deel van de winkel in. Er kunnen er hoogstens wat in de bak bij de deur gezeten hebben, in de etalage is er geen een te bekennen.


Wat zou er nu eigenlijk bedoeld worden met Two Way Book Exchange? Je zult in ieder geval een oud boek in kunnen leveren en daarvoor in ruil een boek uit de winkelvoorraad mee kunnen nemen, maar hoe zit het dan de andere kant op in elkaar? En zou dit ook voor platen gelden? Feit is in ieder geval dat dit de eerste sticker uit het Verenigd Koninkrijk is en weer eens eentje uit de eigen platenkast. En op een lekker plaatje bovendien!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten