maandag 10 april 2017

Platenzaakstickers #273

Muziekhandel Bouman
Singel 333
Dordrecht
Tel. 21951

Op achterzijde hoes, Will Horwell, LP, Hammond Cocktail 3, Amadeo AVRS 9190 St (Duitsland, 196?)

De vierde platenzaaksticker uit Dordrecht alweer, na Bartelts, Broekhuysen en Muziekhuis Edison. De laatste twee waren echte platenzaken en Bartelts was een radio-/tvwinkel. Bouman is de eerste winkel in muziekinstrumenten en bladmuziek die het vinyl er bij deed.
Een mooie klassieke sticker, deze inzending van Pierre Gouweloos. Bouman ging niet voor de rechthoek, maar liet een zeshoekige sticker ontwerpen, met onderaan een praktisch wit rechthoekje voor de prijs. Ook het lettertype is klassiek in de zin dat de naam van de winkel in sierlijke krulletters is en de rest van de informatie in schreefloze kapitaal. Waar de rechthoek uit een groene achtergrond en een witte rand bestaat, is de prijsrechthoek precies andersom.

Bouman zat net buiten het oude centrum, maar nog wel in de binnenstad. Het zou me niets verbazen als in het instrumentenassortiment ook het Hammondorgel een plaats had. De plaat waar de sticker op zit diende dan om de nieuwe eigenaar te enthousiasmeren. Op de voorzijde van de hoes echter geen Hammondorgel, daar liet de ontwerper zich meer door de cocktail leiden. Het mixen moest nog wel gebeuren en daar zijn de glazen ook niet echt geschikt voor. Maar een kniesoor die daar op let. Dit alles in de tijd dat de meeste Hammondorgels ook nog van een asbak waren voorzien.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten