maandag 13 februari 2017

Platenzaakstickers #265

Muziekhuis Edison
Voorstraat 364
Telefoon 9952
Dordrecht

Op binnenzijde hoes, Toon Hermans, LP, Toon Hermans One Man Show 1961, His Master's Voice CLPH 105 (Nederland, 1961)

Eindelijk weer eens een sticker waarop wat meer staat dan alleen naam en adres van de winkel. Muziekhuis Edison (what's in a name?) sierde zijn sticker op met vijf lp's op de achtergrond. Mocht de naam nog niet duidelijk genoeg zijn over de handelswaar, dan wees de sticker daar wel op. De eigenaar van Edison moet een echte vinylliefhebber geweest zijn, aangezien hij de sticker aan de binnenzijde van hoes plakte. De koper hoefde niet voorzichtig de sticker van de voorzijde af te krabben om zonder beschadiging van de hoes de volle voor- of achterzijde te kunnen zien. Consequentie is dan wel dat de meeste kopers de sticker pas zien als ze de plaat willen draaien.

Deze derde sticker uit Dordrecht heeft een directe verbinding met de winkel van H. Broekhuysen (sticker 235). Die relatie is het adres. Opperde ik in de blog over Broekhuysen nog dat de winkel waarschijnlijk tot in de jaren zeventig heeft bestaan, niets is minder waar. De vergunning voor een verbouwing is waarschijnlijk voor de nieuwe eigenaar. Of ging Broekhuysen toch verder, maar dan onder een andere naam? Het internet geeft geen antwoord op die vraag, maar wellicht is er een Dordtse lezer van dit blog, die de oplossing in een reactie onderbrengt.

Alhoewel op de sticker duidelijk een vinylverwijzing is, lijkt de naam Muziekhuis er toch op te wijzen dat het aanbod bij Edison breder is dan de vertrouwde zwarte plakken.

Met dank aan Erwin van Delden die de plaat met sticker aan het Platenzaakstickerblog doneerde.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten