woensdag 2 oktober 2013

Platenzaakstickers #111


George Baker Disco Shop
Winkelcentrum 'de Blauwe Steen'
Nieuwstraat
Hoorn

Op voorzijde hoes Johnny Cash, LP, Johnny Cash at San Quentin, CBS S 63629 (Nederland, 1969)

Het moest er een keer van komen: een prijssticker. Ik heb ze lang niet in dit blog opgenomen omdat ze vaak alleen de naam van de winkel en geen verdere gegevens bevatten en toch van een andere orde zijn dan de 'echte' platenzaaksticker. Maar om deze inzending van 'Frommel' kon ik niet heen: een combinatie van George Baker en Johnny Cash! Dus vanaf nu is ook de prijssticker onderdeel van dit blog, wat de weg vrij maakt voor meer eigentijdse stickers. Prijsstickers verdwijnen bij mij altijd standaard van de plaat zodra ze de voordeur gepasseerd zijn, maar ja, zo ging dat eerst ook met platenzaakstickers, al waren die vaak wat steviger bevestigd.
Over de middenstandsactiviteiten van George Baker is niet veel op het internet te vinden, behalve een vermelding in een blog van iemand die er ooit een LP kocht. Het adres heb ik van de leverancier van de sticker. Het ligt niet voor de hand dat de winkel al in 1969 bestond, aangezien mijnheer Bakker op 25 oktober van datzelfde jaar met zijn Little Green Bag de top 40 binnen kwam en dus wel andere dingen aan zijn hoofd aan dan het bestieren van een platenzaak. Bovendien wijst de prijs van de LP meer richting eind jaren 70, begin jaren 80, zo tussen Una Paloma Blanca en Santa Lucia by Night in.  Zelfs op de website van George is niets over zijn platenzaak te vinden. Het had mooi geweest als ik hier een foto van George achter de balie in zijn platenzaak had kunnen zetten, maar die is dus niet zo gemakkelijk op te snorren. Maar welkom is ie altijd!

5 opmerkingen:

  1. Hans Bouwens a.k.a George Baker was Hoorinees was origine. Had eind jaren 70 een platenzaak in de toen net geopende winkelpassage Blauwe Steen. Zijn zaak heeft er maar enkele jaren gezeten. De passage is er nog steeds, maar lijdt een kommervol bestaan.
    Max Ramali

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Adres in Hoorn was Nieuwstraat 5 en in Wormerveer winkelcentrum plaszoom.
    Kan een foto van een oranje Disco*Shop draagtas sturen.
    Groet Willem

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Moet overigens Wormer zijn.
    Dit doet dat ongevraagde autocorrect.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik heb in die tijd het paloma blanca album bij hem gekocht, getekend en wel.

    BeantwoordenVerwijderen