vrijdag 13 april 2012

Platenzaakstickers #57



Muziek Staffhorst
Gezellige platenwinkels
Drieharingstraat 5
Nachtegaalstraat 7-9
Ant. Matthaeuslaan 1
(Utrecht)

Op achterzijde The Troggs, LP, Best of The Troggs, DJM Records 6499 473 (Nederland, 1973)

Een voorganger van sticker #17. In 1973 had Staffhorst dus al drie vestigingen in Utrecht, maar nog geen in Amersfoort. Ook de vestiging aan de Nachtegaalstraat is in 1983 verdwenen en vervangen door een vestiging op Vredenburg.

TOEVOEGING 10 JANUARI 2018 


Op achterzijde hoes, Tee Set, 7", She Likes Weeds, Negram NG 201 (Nederland, 1970)

Deze inzending van Tijs Tummers verschilt minimaal van de bovenste sticker. De adressen zijn iets anders op de sticker geplaatst en in de Nachtegaalstraat is de muur naar nummer 7 nog niet doorgebroken. Gezellig was het er al!

 

TOEVOEGING 20 FEBRUARI 2023

 

De afgelopen weken kwam ik op Twitter nog een onbekende sticker van Staffhorst tegen.


Muziek Staffhorst
Gezellige platenwinkels
Drieharingstraat 5 - Nachtegaalstraat 9
[Utrecht]

Op achterzijde hoes, The Rolling Stones, LP, Greatest Hits, Decca NU 370 101 (Nederland, 1968)

Bovenstaande sticker is de eerste sticker waarop sprake is van het meervoud 'gezellige platenwinkels' en zit op een verzamel lp die Leo Wubbolt onlangs aanschafte. In 1968 was dus sprake van twee vestigingen van Staffhorst, twee jaar later waren dat er drie, om uiteindelijk uit te groeien tot vier met een filiaal in Amersfoort. Als je op de volgorde van vermelding afgaat, moet de eerste vestiging dus in de Drieharingstraat gezeten hebben.


TOEVOEGING 21 FEBRUARI 2023


Uit dezelfde tijd als bovenstaande sticker dateert onderstaande zegelsticker, die Michel Fenderwoods op Instagram postte.


Muziek Staffhorst
Utrecht
Drieharingstraat 5 - Tel. 1 42 42
Nachtegaalstraat 9 - Tel. 2 57 81

Wilt u de plaat ruilen dan zegel heel laten
Muziek Staffhorst

Opvallend op deze zegelsticker is dat hier in tegenstelling tot de reguliere stickers die op de hoes zaten de vestigingsplaats, Utrecht, vermeld wordt en de telefoonnummers van beide filialen. Toch wel handig als je eerst even kunt bellen als je per ongeluk het zegel al verbroken hebt, maar toch niet zo gelukkig als verwacht met de aangeschafte single. Om vervolgens te horen te krijgen dat er toch duidelijk op de sticker staat dat de plaat alleen geruild kan worden als de zegel nog heel is.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten